2014. február 2., vasárnap

WayteQ xTAB-79QCI - RKitKat 4.4.2 by hjanos1 & apeelme



Nagy örömmel mutatjuk be nektek egy hosszú fejlesztési folyamat végén a WayteQ xTAB-79QCI készülékre elkészült létező legfrissebb android verziót. Nagyon fontos megjegyeznünk hogy ez nem csak magyarországon de világszinten is egyedülálló!
A szoftver teljesen alkalmas napi használatra, minden hardverelem működik, természetesen apróbb hibák előfordulhatnak amit kérünk jelezzetek felénk.

FIGYELEM! A frissítést mindenki saját felelősségére végezze el! A nem megfelelően végrehajtott, megszakított frissítés a készülék végleges meghibásodásához vezethet, ezért a telepítési útmutatót mindenki alaposan olvassa el és értelmezze, az esetleges károkért felelősséget nem tudunk,  és nem is akarunk vállalni!

Ismert hibák:
  • HDMI kimenetet használva néhány esetben hang problémákra volt panasz
  • Gyári videólejátszónál kis méretben nincs kép annak használatakor
  • Beállítások - Fejlesztői lehetőségek - Másodlagos kijelzők szimulálása menüpontban bármely lehetőség kiválasztásakor a rendszer lefagy, és csak recovery-ből factory reset-el  (gyári adatvisszaállítás) lehet újra elindítani a rendszert.
  • A helymeghatározás engedély szükséges appok nem telepíthetők Play áruházból (pl. Instagram) JAVÍTÁS!!!

Telepítési útmutató:

1. Mielőtt bármibe is belefognál ellenőrízd hogy melyik verziójú készüléked van. Fordítsd meg a készüléket és annak alján nézd meg a sorozatszámot:



Az első pár karakter az ami meghatározza melyik szoftververziót kell a későbbiekben letöltened.

7913 - 2013-as modellek
791401 - 2014-es modellek módosított hang chip-el


2. Töltsd le a készülékednek megfelelő csomagot a számítógépedre:


LETÖLTÉS!
(2013-as modell)
7913_xTAB-79qci_RKitKat_4.4.2
(MD5: 0fb4b7f46fba0ee48961ede6c62e1437)


LETÖLTÉS!
(2014-es modell)
7914_xTAB-79qci_RKitKat_4.4.2
(MD5: 58b73fc57871cbab24af870c31a7d1df)



3. Letöltés után ellenőrízd vissza a csomag sértetlenségét a látható MD5 számsorra (MD5)!!!

4. Csomagold ki tetszőleges helyre a csomagban lévő 3 könyvtárat:



5. Indítsd el DriverAssistant könyvtárból a DriverInstall.exe fájlt hogy feltelepítsd a szükséges meghajtókat, majd igény esetén indítsd újra a számítógépet! 
FIGYELEM! Ha korábban frissítettél már gyári szoftvert amihez telepíteni kellett a drivereket, akkor hagyd ki nyugodtan ezt a lépést!
Windows 8.1 verzió esetén NE próbálkozz a driver telepítéssel mert jelenleg nem támogatott, használj régebbi operációs rendszert, vagy végezd el a frissítést egy másik arra alkalmas gépen!


6. Töltsd fel a készülék akkumulátorát lehetőleg minél jobban, majd távolítsd el a készülékből a töltőcsatlakozót! NE állj neki alacsony akku töltöttséggel mert végzetes károkat okozhat a készülékben a lemerülés miatt megszakadt frissítési folyamat! 
Indítsd el a Tool könyvtárban található RKBatchTool.exe fájlt!

Két egyszerű lehetőséged van a készülék szoftverfrissítéshez szükséges állapotba kapcsolására:

  • 6.a Beállítások - Fejlesztői lehetőségek - USB hibakeresés-t kapcsold be, majd csatlakoztasd a készüléket USB kábellel a számítógéped valamelyik HÁTSÓ USB portjára! Az Rockchip Batch Tool alkalmazásban a Connected Devices résznél található szürke kis számozott téglalapok közül az egyiknek lila színűre kell váltania. Ha ez megtörtént, nyomd meg a Switch gombot, majd pár másodperc múlva a lila téglalap zöldre színre vált, a tablet látszólag kikapcsolt állapotba kerül, és a készülék készen áll a szoftverfrissítésre!
  • 6.b Távolítsd el a csatlakoztatott kábeleket majd kapcsold ki a készüléket. Csatlakoztasd a készüléket USB kábellel a számítógéped valamelyik HÁTSÓ USB portjára! Nyomd meg, és tartsd benyomva a HANGERŐ FEL gombot, majd tarts nyomva mellé a POWER (bekapcsoló) gombot ~5-10másodpercig, pár másodperc múlva a Rockchip Batch Tool alkalmazásban a Connected Devices résznél található szürke kis számozott téglalapok közül az egyik zöldre színre vált, a tablet látszólag kikapcsolt állapotban marad, a készülék viszont most már készen áll a szoftverfrissítésre!


  • Ha mégsem vált zöldre a kis téglalap, akkor nem sikerült a driver telepítés, próbáld meg manuálisan feltelepíteni őket. Ehhez a következőket tedd. A 6.b pontban leírtak szerint járj el, majd menj a Vezérlőpult - Rendszer - Eszközkezelő-be és keresd meg az Ismeretlen eszköz-t. Kattints rá jobb klikkel és válaszd az Illesztőprogram frissítése menüpontot, itt az Illesztőprogramok keresése a számítógépen lehetőséget válaszd, majd tallózd be a korábban kicsomagolt DriverAssistant\Driver mappát. A Tovább gomb megnyomása után feltelepülnek az eddig hiányzó eszközmeghajtók.


7. Tallózd be a korábban kicsomagolt Image könyvtárban található 79xx_xTAB-79qci_RKitKat_4.4.2.img fájlt a jobb felül található gombbal!


8. A frissítés megkezdéséhez kattints a Restore gomb-ra!



9. A frissítés sikeres befejezését a **********Upgrade Done Success<1> Fail<0>********** üzenet jelzi.



10. Eltávolíthatod az USB kábelt a készülékből, és várd meg hogy a friss rendszer elinduljon, ez esetenként több perc is lehet, kérlek várj türelemmel!

Képek:





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése